Gezond groeien is gezond ondernemen en wat gezond groeit is ook mooier, rijper, beter. Met die gedachte wil LikeNature natuurlijk ondernemen. Wij zien dat het anders kan. We breken met de sleur en kijken naar wat echt zinvol is. Zo maken wij het perfecte product op de mooiste manier.

Wij werken LikeNature.

Het verhaal van LikeNature

Groei is iets heel natuurlijks. Toch is het voor ondernemers vaak een hoofdpijndossier. Wij van LikeNature zijn ook ondernemers en we kennen de verleidingen en de prikkels: doorgroeien, harder groeien, grotere sprongen maken... Dat is hoe groeien vaak lijkt te moeten gaan. Maar dat is geen natuurlijke groei. LikeNature biedt een alternatief dat voor iedereen beter is: voor de ondernemer, voor de consument, maar ook voor onze planeet en voor onze maatschappij.

the-story-of-like-nature-2

Groeien als een boom

De natuur laat ons zien hoe zij groeit. Maar dan moeten we wel de tijd nemen om te kijken. Een boom groeit naar het licht toe, maar hij groeit er ook vandaan: ondergronds. We herinneren het ons misschien nog wel van de lagere school, de tekeningen van bomen met de wortels daarbij.

Op die tekeningen lijkt de boom eigenlijk een spiegel van zijn wortels. De boom groeit niet alleen de hoogte in, de wortels reiken diep en die wortels zijn zijn basis, want zonder die wortels waait de boom omver. Dat beeld is de blauwdruk van LikeNature. Wij streven naar een groei in de hoogte én de diepte. Wij hebben geen haast, wij kijken niet naar percentages. Wij verdubbelen onze groei pas als we stevig staan.

Dat is groeien op de juiste grond. Een onderneming die op deze natuurlijke wijze groeit, staat letterlijk en figuurlijk steviger. Zo’n onderneming is geleidelijk aan gegroeid, niet schoksgewijs. Het personeel is meegegroeid en de klanten zijn dat ook. Alle verbanden zijn gezond: de wortels reiken diep en de takken reiken hoog. Als het een keer tegenzit, valt dit bedrijf niet om.

Dat is de kracht van LikeNature.

like-nature-food

Geen fastfood, maar feestelijk dineren

Wat betekent natuurlijk ondernemen voor de consument? In de eerste plaats: een beter product. Eigenlijk weten we het allemaal wel: een product waarvoor de tijd is genomen, waar liefde in is gegaan, dat is het beste product. Als we uit eten gaan, willen we dat de bediening de tijd voor ons neemt en dat de chef in de keuken met passie staat te koken. Dan wachten we met smaak op dat gerecht, want het zal beter smaken dan fastfood. Fastfood staat model voor de snelle, jachtige economie die we om ons heen zien woekeren.

In oneindige hoeveelheden, aan een moordend tempo, worden dezelfde producten op dezelfde manier bij dezelfde doelgroepen afgeleverd. Er is overproductie, want nooit mag er nee worden verkocht – dan liever magazijnen vol diepvrieskisten, om maar op alles voorbereid te zijn. We weten wel dat fastfood eigenlijk minder lekker en minder gezond is, maar toch geven we heel onze economie op deze manier vorm. LikeNature biedt het alternatief: rijpe producten, heerlijke diners, spullen die met geduld en toewijding zijn gemaakt. Dat is beter voor het milieu, beter voor de ondernemer en zijn personeel, maar vooral ook beter voor u als consument.

Als wij de tijd nemen, dan kunt u dat ook.

like-nature-food